Νοένβρης
Overcast
19°C
 

Ακόμη ένα επαγγελματικό e-mail με την ένδειξη «επείγον» δεν περιελάμβανε τίποτα πραγματικά επείγον

meΉταν λίγα λεπτά μετά το μεσημέρι της Τρίτης, όταν στον υπολογιστή του Χαρίδημου Φ., ο οποίος εργάζεται ως υπεύθυνος δημιουργικού σε μεγάλη ελληνική εταιρεία, έφτασε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την ένδειξη «επείγον» στον τίτλο και τη λέξη «SOS» στο ξεκίνημά του.

Για ακόμη μία φορά ωστόσο, το κείμενο δεν ανέφερε τίποτα απολύτως για πυρκαγιά, πλημμύρα, ή κάποια άλλη φυσική καταστροφή, ούτε και για κάποιον άνθρωπο του οποίου η ζωή βρισκόταν σε άμεσο κίνδυνο. Το συγκεκριμένο e-mail μάλιστα, έρχεται να προστεθεί σε μια αλυσίδα μηνυμάτων, τα οποία αν και φέρουν ενδείξεις όπως «Υπερεπείγον» και «ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ», στην πραγματικότητα δεν θα αλλάξει το παραμικρό στη ζωή κανενός σε περίπτωση που διαβαστούν λίγο αργότερα ή ακόμη και την επόμενη ημέρα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ειδική έρευνα του Πανεπιστημίου του Τιρόλ, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του Συλλόγου Ελλήνων Υπαλλήλων, μόλις το 0,2% των e-mail με αντίστοιχες ενδείξεις, αφορούν πράγματι κάτι επείγον, όπως πυρκαγιά, καρδιακό επεισόδιο ή έστω γαστρεντερίτιδα. Το «Κουλούρι» επικοινώνησε με έναν εκ των συντακτών αντίστοιχου μηνύματος, ο οποίος σχολίασε:

«Μπορεί για εσάς να μην είναι τόσο επείγον, όμως στο χώρο έτσι μιλάμε. Αν δεν είσαι του χώρου δεν το νιώθεις», για να συμπληρώσει συνάδελφός του: «Ένα σπεκ για εμάς είναι πιο επείγον ακόμη κι από πυρκαγιά. Έτσι είναι ο χώρος μας».

Ο δημοσιογράφος του «Κουλουριού» πάντως, όσο κι αν προσπάθησε, δεν κατάφερε να καταλάβει ποιος ακριβώς είναι ο «χώρος».


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.