Νοένβρης
Partly cloudy
19°C
 

43χρονος δυσκολεύεται να πιστέψει πως γίνεται μια είδηση στο διαδίκτυο να μην είναι αληθινή

pg-4-man-computerΙδιαίτερα προβληματισμένος εμφανίζεται να είναι τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο Αλέκος Τ., ύστερα από τη διαπίστωση πως κάποιες από τις ειδήσεις που αναρτώνται στο διαδίκτυο δεν αντικατοπτρίζουν πάντα την αλήθεια.

Ο 43χρονος αποτελεί φανατικό αναγνώστη αρκετών ενημερωτικών μπλογκ, τα οποία και εμπιστεύεται τυφλά προκειμένου να διαμορφώσει άποψη για όλα τα θέματα της επικαιρότητας. Κάθε πρωί, πριν ανοίξει το κατάστημα με είδη ψιλικών το οποίο διατηρεί στο Παγκράτι, επισκέπτεται τους αγαπημένους του ιστότοπους «Πατριωτική Αλήθεια» «Πατρίδα», «Ειδήσεις που Πονάνε» και «Αρουραίος», ώστε να μπορεί στη συνέχεια να ανταπεξέλθει με επιχειρήματα σε όλες τις κουβέντες που θα ανοίξει με τους πελάτες του.

Όλα άλλαξαν ωστόσο την περασμένη Πέμπτη, όταν ο Αλέκος Τ. διάβασε στο μπλογκ  «Πατρίδα» την είδηση πως οι Ρώσοι σκοπεύουν να αγοράσουν το Άγιο Όρος και στη συνέχεια να το  πουλήσουν στους Αρειανούς έναντι 15 τρις ευρώ. Μπορεί το συγκεκριμένο άρθρο να ήταν ανυπόγραφο ωστόσο ο 43χρονος είχε μάθει να εμπιστεύεται τυφλά τις πηγές του ιστότοπου, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του μπροστά στις νέες προοπτικές που ανοίγονταν για τη χώρα μας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, δεν δίστασε να κεράσει όλους τους πελάτες του μαγαζιού του, ενώ αφού έκλεισε το κατάστημα έσπευσε να αγοράσει ένα ακριβό δώρο στη γυναίκα του, μοιραζόμενος μαζί της τα χαρμόσυνα νέα.

Στο άκουσμα των παραπάνω νέων η γυναίκα του 33χρονου προβληματίστηκε και κατόπιν μιας έρευνας η οποία διήρκησε 10 δευτερόλεπτα, έφτασε στο συμπέρασμα πως η είδηση ήταν ψευδής, γκρεμίζοντας το σύμπαν του συζύγου της. Δευτερόλεπτα μετά τις παραπάνω εξελίξεις, το «Κουλούρι» επικοινώνησε με τον Αλέκο, ο οποίος σοκαρισμένος τόνισε: «Δεν ξέρω πια τι να πιστέψω. Αν είναι να ψάχνω να ελέγξω την εγκυρότητα της κάθε είδησης οι δημοσιογράφοι τι πρέπει να κάνουν; Νόμιζα πως ό,τι ανεβαίνει στο ίντερνετ είναι αληθινό, δεν υπάρχει κάποιος που τα τσεκάρει πριν τα βάλουν; Πλέον δεν είμαι σίγουρος ούτε για το αν μας ψεκάζουν, ούτε για το αν πράγματι οι προφητείες των Αγίων ισχύουν, καλά καλά δεν μπορώ να βάλω το χέρι μου στη φωτιά ούτε για την παγκόσμια κλίκα των Εβραίων που ελέγχει τα πράγματα».

Ο 43χρονος τέλος, δεν μας έκρυψε πως τις τελευταίες ημέρες αποφεύγει να ανοίξει τον υπολογιστή του, φοβούμενος πια για το τι μπορεί να αντικρίσει, ενώ επεσήμανε πως στο εξής ίσως αναγκαστεί να εμπιστεύεται μόνο το «Κουλούρι» για την ενημέρωσή του.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.