Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα της νέας έρευνας του Ινστιτούτου Τηλεπικοινωνιών Αθηνών και Πάσης Ελλάδος σχετικά με τις τηλεφωνικές συνήθειες των Ελλήνων τις ημέρες της καραντίνας, που διεξήχθη το διάστημα 23/3 - 31/3 και δημοσιεύτηκε σήμερα το πρωί.
Σύμφωνα με την έρευνα, η συχνότητα με την οποία χρησιμοποιούμε το «πού σε βρίσκω» ή «πού σε πετυχαίνω» δεν έχει μειωθεί καθόλου σε σχέση με έξι μήνες πριν. Το ίδιο συμβαίνει και για τις ερωτήσεις «πού πας», «πως πήγε η μέρα σου», «τι πρόγραμμα έχεις» και «τι θα κάνεις σήμερα», με τη συχνότητα χρήσης της τελευταίας να έχει μάλιστα αυξηθεί οριακά.
Συνολικά, το ποσοστό των κλήσεων που αναφέρεται το «που σε βρίσκω» κυμαίνεται γύρω στο 45% και βρίσκεται στη έβδομη θέση της σχετικής λίστας με 13 εκατομμύρια κλήσεις ημερησίως. Τα «πού πας» και «τι θα κάνεις σήμερα» είναι στις θέσεις 11 και 12, ενώ οι υπόλοιπες ερωτήσεις βρίσκονται εκτός εικοσάδας.
Στις επικρατέστερες απαντήσεις συγκαταλέγονται οι τοποθεσίες εντός του σπιτιού (σαλόνι, τραπεζαρία, χωλ), το «πετάγομαι μέχρι την κουζίνα» ή το μπαλκόνι, καθώς και το «εδώ». Ακολουθούν μια σειρά ενασχολήσεων με τις οποίες όλοι μας τώρα βρίσκουμε τον χρόνο να ασχοληθούμε, όπως η εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα, οι τσιμεντοκονίες, το ψήσιμο πηλού και η παρασκευή ζελέ από λίπος θηλαστικών.
Η δημοσίευση της έρευνας προκάλεσε την αντίδραση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν τέτοιες ερώτησεις έτσι ώστε και η κυβέρνηση να μην αναγκαστεί να προβεί σε αυστηρά μέτρα περιορισμού τους.
Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.
Απόψεις
Θα σας το πω πολύ απλά. Σας καλώ να με ψηφίσετε, γιατί είμαι η καλύτερη λύση. Αν δεν με ψηφίσετε, θα έχετε πρόβλημα.