Νοένβρης
Partly cloudy
19°C
 

Δεν βρίσκει ασφαλιστική να τον καλύπτει νέος οδηγός που βάζει την ένταση του ραδιοφώνου στο 13

Όλο και πιο εξελιγμένοι φαίνεται πως είναι οι αλγόριθμοι των ασφαλιστικών εταιρειών, οι οποίοι εκτός από τα απλά χαρακτηριστικά των ασφαλισμένων, αναλύουν πλέον και τα ψυχολογικά προφίλ, καθώς και τον τρόπο ζωής τους για να καταλήξουν στα ασφάλιστρα που θα χρεώσουν.

Ενώ δηλαδή, μέχρι σήμερα το ασφάλιστρο ενός οδηγού υπολογιζόταν με βάση την αξία του αυτοκινήτου, την ηλικία του οδηγού και το ιστορικό ατυχημάτων, πλέον αναλύονται και πολλά άλλα στοιχεία της ζωής του.

Από τα πλεονεκτήματα της νέας μεθόδου αυτής επωφελούνται πολλοί ασφαλισμένοι, κυρίως παντρεμένοι λογιστές, ιδιοκτήτες ακινήτου, με παιδιά ή νηπιαγωγοί οδηγοί υβριδικών αυτοκινήτων που προτιμούν τα λαχανικά τους στον ατμό. Αντίθετα, πολύ υψηλά ασφάλιστρα ή την πλήρη άρνηση των εταιριών να τους ασφαλίσουν εισπράττουν οι οδηγοί που είναι κάτω των 35, βάζουν την ένταση του ραδιοφώνου σε μονούς αριθμούς, πατάνε χαραμάδες στο δρόμο, ή δεν κάνουν το σταυρό τους περνώντας από εκκλησία.

Σε μια τέτοια ερώτηση-παγίδα-έπεσε ο 19χρονος Γιώργος Μάλλης από το Νέο Ηράκλειο, όταν απάντησε ειλικρινώς σε ιστοσελίδα ασφαλιστικής εταιρίας πως του αρέσει να βάζει την ένταση του ραδιοφώνου στο 13. Αποτέλεσμα ήταν να του αρνηθεί την ασφάλιση, αλλά και να τον καταχωρίσει αμέσως στο σύστημα «Κάλχας», μια λίστα που μοιράζονται όλες οι ασφαλιστικές εταιρίες της Ελλάδας.

Ως «Κουλούρι» θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σε όσους νέους οδηγούς σκέφτονται να απαντήσουν ψευδώς στους αλγόριθμους επιλογής ασφαλίστρων, καθώς τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ακυρώνονται αυτόματα σε περίπτωση ανακάλυψης ψέματος έπειτα από κάποιο ατύχημα. Σας προτείνουμε να αλλάξετε τρόπο ζωής είτε γερνώντας 10-15 χρόνια ή αρχίζοντας να βάζετε την ένταση του ραδιοφώνου σε κάποιο ζυγό αριθμό.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.