Ανατροπές και τροφή για συζητήσεις προσφέρουν τα ευρήματα της έρευνας που διεξήγαγε το πανεπιστήμιο της Θήβας, σύμφωνα με τα οποία, η διαρκής ανανέωση στον διαδικτυακό λογαριασμό ενός πελάτη, δεν αυξάνει τελικά τα χρήματα που βρίσκονται μέσα σε αυτόν.
«Οι πιο πολλοί πελάτες έμπαιναν στα στοιχεία του λογαριασμού τους κι έμοιαζαν απογοητευμένοι με το ταμειακό του υπόλοιπο. Η πρώτη τους, αυθόρμητη αντίδραση, ήταν είτε να κλείσουν και να ανοίξουν ξανά τη σελίδα, είτε να πατήσουν ανανέωση, ελπίζοντας ότι κάτι θα αλλάξει. Το ποσό όμως, είχε την τάση να παραμένει το ίδιο», τόνισε μιλώντας στο «Κουλούρι» ο υπεύθυνος της έρευνας, συνεχίζοντας:
«Κατά τη διάρκεια της μελέτης μας, μάθαμε πως μερικοί τραπεζικοί υπάλληλοι, όταν διαπίστωναν πως ένας πελάτης ξεπερνούσε έναν συγκεκριμένο αριθμό ανανεώσεων, τοποθετούσαν από μόνοι τους μερικά λεφτά για ηθική συμπαράσταση. Πλέον, αυτό δεν γίνεται, με αποτέλεσμα 99 στις 100 φορές, το ποσό να παραμένει το ίδιο».
Παρά τα αποτελέσματα αυτά, οι περισσότεροι χρήστες εξακολουθούν να πατούν refresh ελπίζοντας πως από κάπου θα προκύψουν κάποια έξτρα χρήματα, αφού η ίδια έρευνα έδειξε τουλάχιστον πως η μη εμφάνιση χρημάτων δεν οφείλεται σε φόβο τους λόγω των συνεχών ανανεώσεων των πελατών.
Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.
Απόψεις
Έχω μάθει από τα λάθη του παρελθόντος. Ήξερα ότι από τα νέα πρόσωπα, όλο και κάποιοι θα εμπλέκονται σε σκάνδαλα, θα έχουν πει κάτι εμπρηστικό ή θα κάνουν κάποια γκάφα. Αν χάσουμε λοιπόν τις πρώτες μέρες 10 με 20 υπουργούς και υφυπουργούς, θα πέσουμε στους 40 με 50 και ιδού το ευέλικτο σχήμα.