Σε μια συγκλονιστική ανακάλυψη προχώρησε στις αρχές της εβδομάδας 57χρονος ιδιοκτήτης καφέ-μπαρ, ο οποίος έφτασε στο συμπέρασμα πως η συντριπτική πλειονότητα όσων χρησιμοποιούν τη λέξη «κλαίω», στην πραγματικότητα δεν κλαίνε.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο άνδρας αποφάσισε να δημιουργήσει λογαριασμό στο Facebook, ακολουθώντας τις παροτρύνσεις της μικρής του κόρης, η οποία επανειλημμένως του είχε τονίσει πως οφείλει να γίνει μέλος στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης στα πλαίσια της εξοικείωσής του με την τεχνολογία. Ο 57χρονος δημιούργησε το δικό του προφίλ, προσθέτοντας μάλιστα και τους πρώτους του φίλους, μερικοί εκ των οποίων προέρχονταν από το περιβάλλον των δυο του παιδιών. Τα πρώτα ποστ με το σχόλιο «κλαίω» δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους στη σελίδα του άνδρα, ο οποίος δεν έκρυψε την απορία του σχετικά με την ευκολία που αρκετοί άνθρωποι βάζουν τα κλάματα.
«Ένας φίλος του μεγάλου μου γιου, ανέβασε στη σελίδα του ένα βίντεο με γάτες να τρώνε αστείες τούμπες και το σχόλιο "κλαίω" και μερικές ώρες αργότερα μια δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη σχολιάζοντας και πάλι "κλαίω". Αρχικά δεν έδωσα σημασία ωστόσο όταν σχολίασε πως κλαίει ενώ μόλις είχε ποστάρει ένα ανέκδοτο, δεν κρατήθηκα και πήρα τηλέφωνο τους γονείς του, εκφράζοντάς τους την έντονη ανησυχία μου ότι ο γιος τους πάσχει από κατάθλιψη», περιγράφει ο 57χρονος και συνεχίζει: «Μόλις περιέγραψα στην μητέρα του νεαρού τι συμβαίνει αυτή μου απάντησε "καλά σοβαρά το λες τώρα αυτό; Κλαίω, κλαίω, κλαίω" κι έκλεισα ενοχλημένος το τηλέφωνο. Τελικά μου εξήγησε η κόρη μου τι συνέβη, μόλις της αφηγήθηκα την ιστορία. Πώς την πάτησα έτσι; Κλαίω».
Ο 57χρονος άνδρας ωστόσο δεν είναι ο μόνος που έχει πέσει θύμα της άσκοπης και υπερβολικής χρήσης της λέξης «κλαίω», καθώς όπως έδειξε έρευνα του Πανεπιστημίου Θράκης, οι 9 στους 10 ανθρώπους που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη λέξη δεν κλαίνε στην πραγματικότητα. Οι επιστήμονες μάλιστα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας πως αν το φαινόμενο συνεχιστεί, σε λίγα χρόνια η λέξη δεν θα έχει καμία κυριολεκτική σημασία και θα πρέπει να βρεθεί νέα λέξη για την πράξη του κλάματος.
Για τη διάσωση της λέξης και την επαναφορά της σωστής της χρήσης τέλος, το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ξεκινήσει ειδική καμπάνια με κεντρικό σύνθημα «Κλάψε στ' αλήθεια» και πρεσβευτές του αληθινού κλάματος τις Μάρθα Βούρτση, Ρούλα Βροχοπούλου και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη.
Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.
Απόψεις
Θα σας το πω πολύ απλά. Σας καλώ να με ψηφίσετε, γιατί είμαι η καλύτερη λύση. Αν δεν με ψηφίσετε, θα έχετε πρόβλημα.