Την ίδια τους τη ζωή διακινδυνεύουν νεαροί για χάρη λίγων likes στα social media. Το νέο άκρως επικίνδυνο challenge που έχει κάνει την εμφάνισή του στα social θέλει τους νεαρούς να διαιρούν με το μηδέν.
«Όταν διαίρεσα για πρώτη φορά με το μηδέν ήταν για μένα αποκαλυπτικό. Νόμιζα πως τα πάντα ήταν ένα, και ήμουν και εγώ ένα με το σύμπαν. Ξέρετε όταν διαιρείς με το μηδέν, δεν υπάρχει επιστροφή. Όσοι καταφέρουν να το κάνουν, αποκτούν πρόσβαση σε ανώτερες πνευματικές διαστάσεις» είπε στο «Κουλούρι» ο 14χρονος Χρήστος του οποίου τα βίντεο στο TikTok έχουν προβληθεί πάνω από 400 χιλιάδες φορές.
Ο πρόεδρος των καθηγητών μαθηματικών νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Αποστολόπουλος σχολίασε το νέο αυτό trend μιλώντας στο «Κουλούρι» λέγοντας: «Ο Έλληνας μαθηματικός εκτός από το να καταπολεμήσει τους συναδέλφους φυσικούς για τα εγκλήματα κατά των μαθηματικών που πράττουν καθημερινά, έχει να αντιμετωπίσει και τον ελαφρύ νου, μην πω την ηλιθιότητα κάποιων, γιατί αυτό που κάνουν είναι επικίνδυνο. Αν αρχίσουμε να διαιρούμε με μηδέν, χάνεται το νόημα των πάντων, δεν θα έχει σημασία τίποτα πια. Θέλουμε να ζούμε σε έναν κόσμο όπου το 1 και το 2 δεν διαφέρουν σε τίποτα από οποιονδήποτε άλλο αριθμό;».
Οι φόβοι της μαθηματικής εταιρίας για νεαρούς να προσπαθούν περάσουν περισσότερες από μια παράλληλες γραμμές από ένα σημείο στον ευκλείδειο χώρο προς το παρόν δεν «επαληθεύονται».
Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.
Απόψεις
Θα σας το πω πολύ απλά. Σας καλώ να με ψηφίσετε, γιατί είμαι η καλύτερη λύση. Αν δεν με ψηφίσετε, θα έχετε πρόβλημα.