Δέχτηκα σκληρή και άδικη κριτική τις τελευταίες ημέρες για τη δήλωση μου πως το μόνο κοινωνικό αγαθό είναι το νερό και πως το ρεύμα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Κάθισα λοιπόν και σκέφτηκα καλά τα όσα είπα και συνειδητοποίησα πως πράγματι, ήμουν υπερβολικός. Ούτε το νερό θα πρέπει να θεωρείται κοινωνικό αγαθό.
Άλλωστε, το 70% του ανθρώπινου οργανισμού σε έναν μέσο ενήλικα αποτελείται από νερό, ενώ το 70% της έκτασης του πλανήτη επίσης καταλαμβάνεται από νερό. Η πανέμορφη χώρα μας απαριθμεί κοντά στα 30 ποτάμια και τις 50 λίμνες, ενώ βρέχεται από 3 διαφορετικά πελάγη. Καταλαβαίνετε λοιπόν πως το νερό βρίσκεται παντού. Ε λοιπόν γιατί να σας το προσφέρουμε εμείς; Γιατί να το θεωρούμε κοινωνικό αγαθό; Βγείτε έξω και βρείτε το, αυτή η ραθυμία και η μαλθακότητα των πολιτών είναι που μας έφτασαν σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε σήμερα.
Μίλησα επίσης και για την πολύ μεγάλη ποσότητα gigabyte ρεύματος που παράγει κάθε χρόνο η ΔΕΗ και πέσατε να με φάτε. Σας ερωτώ λοιπόν ευθέως: Οι αρχαίοι Έλληνες, οι οποίοι ως γνωστόν διέπρεψαν κατά την περίοδο της αρχαιότητας, είχαν μήπως ρεύμα και δεν το γνωρίζω; Ε λοιπόν όχι, δεν είχαν. Δεν είδα ωστόσο να τους εμποδίζει αυτό σε κάτι, αντίθετα τους ώθησε στο να μεγαλουργήσουν. Επιπρόσθετα, όλες αυτές οι ηλεκτρικές συσκευές μας έχουν αποξενώσει πλήρως. Γεμίσαμε gigabyte. Ας αφήσουμε λοιπόν το ρεύμα και ας έρθουμε πιο κοντά και αν θέλετε πιο ρομαντικά, υπό το φως των κεριών.
Για να μην μακρηγορώ, καταλήγω στο ότι δεν υπάρχει κανένα κοινωνικό αγαθό και το μόνο που είναι δεδομένο είναι ότι γεννιόμαστε και πεθαίνουμε. Εκτιμήστε λοιπόν την κάθε ανάσα σας και μην τη σπαταλάτε διαμαρτυρόμενοι.
Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.
Απόψεις
Προτείνω να συμφωνήσουμε ότι δεν βγαίνει άκρη και να προχωρήσουμε τις ζωές μας, έχουμε τόσα προβλήματα, δεν βλέπετε τι γίνεται; Ας πάμε παρακάτω, άλλωστε το βασικό είναι να καταλαβαίναμε τι υγρό ήταν αυτό, κάποιο άλλο πρόβλημα με τα τρένα δεν υπήρχε.