Η είδηση πως οι Κινέζοι εμπνεύστηκαν τον «Πήλινο Στρατό» από τους αρχαίους προγόνους μας, φαίνεται πως άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» σε ότι αφορά τις αποκαλύψεις, αφού έφερε στο φως νέα ευρήματα, λύνοντας ταυτόχρονα το πολύχρονο μυστήριο σχετικά με τον Κούρο εν προμάχοις, γνωστό κι ως «Κούρο της Αναβύσσου».
Θυμίζουμε πως ιδιαίτερη αίσθηση είχε προκαλέσει στους αρχαιολόγους η παράξενη επιγραφή «MADE IN CHINA» στη φτέρνα του αγάλματος το οποίο ανακαλύφθηκε στην περιοχή της Αττικής το 1937. Πλέον, θεωρείται βέβαιο απ΄τους μελετητές πως οι αρχαίοι Έλληνες δεν εκπαίδευσαν απλά τους Κινέζους τεχνίτες, αντίθετα εκμεταλλευόντουσαν τα φθηνά εργατικά χέρια της Άπω Ανατολής για να κατασκευάζουν φθηνότερα τα αγάλματά τους.
Μάλιστα, σύμφωνα με έγγραφα της εποχής, ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα είχε συναφθεί συμφωνία για την κατασκευή χιλιάδων τριήρων, η οποία κατέρρευσε όταν οι μισές εξ αυτών βυθίστηκαν πριν τη λήξη της εγγύησης. Επιπρόσθετα, οι οδηγίες χρήσης οι οποίες είχαν αρχικά γραφτεί στα κινέζικα δεν μεταφράστηκαν σωστά, με αποτέλεσμα το πλήρωμα να μην μπορεί να λειτουργήσει τις τριήρεις σωστά.
Τέλος, σύμφωνα με όσα μαρτυρούν πεπειραμένοι ιστορικοί, είναι πλέον επιβεβαιωμένο πως η Δήλος λειτουργούσε ως εξωχώριος φορολογικός παράδεισος για τους πλούσιους Κινέζους της εποχής, οι οποίοι έστελναν στο νησί τους θησαυρούς τους για να αποφύγουν τη βαριά φορολογία της πατρίδας τους.
Το «Κουλούρι» παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης και θα σας ενημερώσει πρώτους για οτιδήποτε νεότερο.
Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.
Απόψεις
Θα σας το πω πολύ απλά. Σας καλώ να με ψηφίσετε, γιατί είμαι η καλύτερη λύση. Αν δεν με ψηφίσετε, θα έχετε πρόβλημα.