Νοένβρης
Overcast
18°C
 

Σαββόπουλε τρελέ, πού πήγαν τα μπαρέ; Ο Άρης Δημοκίδης ανακάλυψε τελικά τη σκληρή αλήθεια για τον Διονύση Σαββόπουλο

Τη συγκλονιστική απάντηση στο ερώτημα «ποια είναι επιτέλους η σκληρή αλήθεια για τον Διονύση Σαββόπουλο» θα αποκαλύψει ο Άρης Δημοκίδης στο κρυφό τρίτο μέρος του podcast του για τον σημαντικό Έλληνα μουσικοσυνθέτη.

Η ύπαρξη του τρίτου μέρους δεν είχε ανακοινωθεί ως τώρα και φημολογείται πως δεν έχει καν ολοκληρωθεί ακόμα, καθώς στην πορεία της αναδρομής στη ζωή και την καλλιτεχνική πορεία του Διονύση Σαββόπουλου από τη δεκαετία του '80 μέχρι και σήμερα, ο δημοσιογράφος της LiFO έπεσε τυχαία πάνω στην αληθινή σκληρή αλήθεια για τον τραγουδοποιό ενώ δεν είχε ιδέα.

Η ιστορία ξεκινά με ένα δημοσίευμα σε εφημερίδα από το 2007 με μεγάλα γράμματα: δύο νεαροί από την Καλλιθέα συνελήφθησαν τα χαράματα ενώ πήγαιναν να κλέψουν τα ακόρντα του Σαββόπουλου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δύο νεαροί έπιασαν στον ύπνο τον γνωστό σε όλους «Νιόνιο» και του κλέψαν τη χορδή (συγκεκριμένα, τη Φα δίεση), όμως εκείνος άκουσε που κούρδιζαν και ρουφούσαν φραπέ (σ.σ. είχαν μαζί τους χτυπητό φραπέ μίας χρήσης) και πρόλαβε να κλειδώσει.

«Σας έπιασα κωλόπαιδα, σας έβαλα στη φάκα», τους ανακοίνωσε ο δημιουργός του «Βρώμικου Ψωμιού» και τόσων άλλων αγαπημένων τραγουδιών.

Κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη στη συνέχεια και για πόσο χρονικό διάστημα οι νεαροί λάτρες του φραπέ έμειναν στη φάκα του Δ. Σαββόπουλου, όμως κάποια στιγμή κατάφεραν να αποδράσουν και φαίνεται πως μαζί τους πήραν όχι μόνο τη Φα δίεση αλλά και όλα τα μπαρέ Λα, Μι και Ρε που είχε στην κατοχή του.

Όπως εξομολογείται στον Άρη Δημοκίδη ο ίδιος ο κ. Σαββόπουλος, για πολύ καιρό μετά το συμβάν, στο MySpace, το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο της εποχής, έκαναν την εμφάνιση τους σχόλια όπως τα «Σαββόπουλε τρελέ, πού πήγαν τα μπαρέ» και «Σαββόπουλε κοιμήθηκες και ρέστα δεν ξηγήθηκες» ή «και τα μπαρέ αρνήθηκες», όμως μόνο όσοι γνώριζαν την ιστορία καταλάβαιναν τι σημαίνουν.

Οι δύο νεαροί είχαν γίνει καπνός και ο ίδιος ο Διονύσης Σαββόπουλος, πλέον χωρίς τα μπαρέ του, ήταν πια ανήμπορος να συνθέσει νέα τραγούδια. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως δεν έχει κυκλοφορήσει τίποτα έκτοτε.

Ακούστε ακόμα στα podcast της LiFO: Άνθρωπος ή κοτόπουλο; Η ιστορία του Ιωσήφ, του πρώτου Έλληνα που έχει κόκκαλο «γιάντες» στο στέρνο.


Ο Τιτανομέγιστος Καζαμίας «Το Κουάρκ» Κουλουριού και Κουραφέλκυθρου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press.